Itt az igazi svéd ropogós gyömbéres keksz receptje!

cafeblog/brioche | 2014. December 13.
Igen, végre… sikerült reprodukálni az igazi pepparkakort, azaz a mindenki számára jól ismert vékony, ropogós, gyömbéres kekszet. Próbáld ki te is!

Svéd ropogós gyömbéres keksz

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) liszt
  • 1/2 bögre cukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 ek mézeskalácsfűszer
  • 3 ek fekete melasz
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az elkészítésről a Brioche blogon olvashatsz!

Tipp:
A mézeskalács fűszerkeverék összeállítható szegfűszegből, fahéjból és kardamomból.

 

 

Exit mobile version