Mit főzzek ma vacsira? Kínaikel-salátát

nlc | 2014. December 23.
Holnap kezdődik a nagy ünnepi dínom-dánom, ezért ma estére csakis valami könnyűt, kímélőt és egyszerűt vagyunk hajlandóak készíteni.

Kínaikel-saláta tojásos-mustáros öntettel

Hozzávalók:

  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom leve
  • 40 g mustár
  • 2 db főtt tojás
  • őrölt fehérbors
  • 1 db nagy fej kínai kel
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kínai kelt megtisztítjuk, és jól megmossuk, vastag torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük. A nagyobb leveleket kisebb darabokra tépkedjük szét, majd tegyük a hűtőszekrénybe. A megtisztított kemény tojások fehérjéjét apró kockára vágjuk.

A sárgáját villával összetörjük, olajjal, mustárral, az átszűrt citrom levével, sóval, kevés borssal összekeverjük, majd ezt az öntetet ráöntjük a hideg salátára, és óvatosan megforgatjuk.

Fa- vagy üvegtálba rakjuk, és a tetejére szórjuk az összevágott tojásfehérjét.

Exit mobile version