Mit főzzek ma? Káposztás palacsintát

nlc | 2015. Január 03.
Jó borsosan az igazi a káposztával felturbózott palacsinta. Kedvünk szerint variálhatjuk még egyéb zöldségekkel is.

Káposztás palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítése:

A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk és lereszeljük, majd besózzuk, és kb. félóráig állni hagyjuk. Közben a felhevített olajban a cukrot lepirítjuk és a levétől jól kinyomkodott káposztát elkeverjük benne, őrölt borssal ízesítjük, és mérsékelt tűzön kevergetve aranysárgára pirítjuk. Amíg a káposzta kihűl, elkészítjük a palacsintákat. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat és összekeverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen csomós és a szokottnál valamivel sűrűbb legyen, majd hozzákeverjük a káposzta háromnegyed részét, és nyolc-tíz palacsintát sütünk belőle. Tálaláskor félbehajtjuk a palacsintákat és a maradék káposztával megszórjuk. Ízlés szerint még borsozhatjuk.

Exit mobile version