Mit főzzek ma vacsira? Zöldségtortát

nlc | 2015. Január 06.
Nem kell ahhoz szülinap, hogy tortát süssünk, ilyen zöldségtortát pedig aztán tényleg bármikor összeüthetünk. Főleg azért, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Zöldségtorta

Hozzávalók:

  • 50 g liszt
  • 150 g reszelt sajt
  • 100 g gépsonka
  • 150 g friss fejtett zöldborsó
  • 150 g karfiol
  • 100 g brokkoli
  • 100 g szeletelt gomba
  • 50 g vaj
  • 5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 20 g zsemlemorzsa
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A megtisztított zöldségeket hideg, sós vízben feltesszük főni, ha megfőttek, leszűrjük és lecsepegtetjük őket.

A sonkát apróra vágjuk. 40 g vajat megolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a forralt tejjel, kiforraljuk. A tűzről levéve kissé kihűtjük, elkeverjük benne az apróra vágott sonkát és a tojások sárgáját, a lecsepegtetett zöldségeket és a reszelt sajtot. Hagyjuk kihűlni.

A sütőformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a zöldséges tömeghez keverjük, majd az egészet az előkészített sütőformába tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd a formából kiborítva felszeleteljük. Melegen tálaljuk. Adhatunk hozzá friss kevert salátát vagy valamilyen mártást.

Exit mobile version