Mit főzzek ma ebédre? Részeges csirkét

nlc | 2015. Január 10.
A sült csirke mindig előkapható, kedvenc ebéd, most pedig meg is bolondítjuk egy kevés fehérborral és Worcester-szósszal, hogy még ízletesebb legyen.

Részeges csirke

Hozzávalók:

Elkészítés:

A fehérbort, a borecetet és Worcester-szószt összekeverjük, borssal ízesítjük. Az előkészített és megmosott csirkét beletesszük a boros páclébe, és legalább hat órán át hagyjuk hűtőszekrényben pácolódni. A pácléből kivett csirkét lecsurgatjuk, kívül-belül megsózzuk, tűzálló tálba téve az olajjal leöntve előmelegített sütőbe tesszük és folytonos locsolgatás mellett félig puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a gombát, és készre sütjük. A csirkét kivesszük, pihentetjük, feldaraboljuk, és a raguval leöntve, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk. Köretként zsírban sült burgonyát, gombás rizst vagy burgonyakrokettet adhatunk.

Exit mobile version