Jobb mint a bolti: házi vaníliás karika

cafeblog/milesandmeals | 2015. Január 10.
Te is imádod a vaníliás karikát? gondoltad volna, hogy otthon jobbat készíthetsz, mint a bolti? Kövesd Réka receptjét!

Sziasztok! Réka vagyok és vaníliáskarika-függő. A nagyi tehet róla! Valahányszor látogatóba mentünk hozzá, mindig leemelt egy doboz kekszet a szekrény tetejéről. Öcsémnél és nálam tökéletesen kialakult a pavlovi reflex, mert amint megláttuk a nagymamát, már fordult is a fejünk a szekrény irányába, és találgattuk, mi lehet a tetején. Három opció lehetett (vagy a hetvenes évek bolti kínálata volt ennyire szűkös, vagy egyszerűen csak a nagyi ezeket választotta): macis mézes, pilóta, vagy a “van karika”. Én ez utóbbinak örültem legjobban.

Egy nap nagy bajba kerültem, mert elkapott a falási roham, és semmi másra nem tudtam gondolni csak az édes, omlós vaníliás karikára a csokis talpacskával, na meg egy bögre tejre.  Mert ugye a kettő összetartozik. Viszont nem volt otthon egy darab karika sem, így jött az ötlet, hogy én magam készítem el.

Hozzávalók

karikához:

csokis talphoz:

Hogyan készül? Tudd meg a Miles & Meals blogról!

Exit mobile version