Mit főzzek ma vacsira? Halsalátát metélőhagymával

nlc | 2015. Január 16.
Együnk ma halat! Mert egészséges, alakbarát, és még szeretjük is.

Halsaláta metélőhagymával

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 30 g vaj
  • 100 g trappista sajt
  • 250 g szálkamentes halfilé

Hozzávalók az öntethez:

  • 0,5 dl tejszín
  • citrom leve
  • 70 g majonéz
  • őrölt fehérbors
  • 1 csomó metélőhagyma
Kategóriavacsora
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A halat kevés sózott vízben megpároljuk, levében kihűtjük, a léből kivéve kisebb darabokra törjük.

A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a két nyers tojást, felverjük. Serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, a sajtos tojás felét beleöntjük, és omlettet sütünk belőle. Megismételjük a másik felével is, és kihűtjük, majd metéltre vágjuk.

A majonézhez hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet, a finomra vágott metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, és az egészet simára keverjük. A darabokra tört halat, a metéltre vágott omlettet keverőtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán összekeverjük.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.

 

Exit mobile version