Mit főzzek ma vacsira? Olasz rizssalátát

nlc | 2015. Január 20.
A rizssalátában az a legjobb, hogy szinte bármit bele lehet tenni. Ha megvan a balzsamecet-olíva-rizs alap, onnantól kezdve szabad a pálya.

Olasz rizssaláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkecombokat kifilézem, kockákra vágom, sóval kicsit bedörzsölöm, majd serpenyőben, egy kevés olajon megsütöm. A rizst olajon kifehérítem, picit sózom, kétszeres mennyiségű vízben megpárolom. A borsót enyhén sós, picit cukros vízben megfőzöm.

Amikor kész a rizs, egy nagy tálba teszem, és hagyom hűlni. A megfőtt zöldséget leszűröm, a rizshez adom. Ha kész, akkor összekeverem a rizzsel, hozzáadom a gombát, a karikákra vágott olívabogyót (lehet kapni szeletelt olívát is!), fűszerezem, ráöntöm az ecetet, az olajat, alaposan elkeverem, és hagyom egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. Végezetül hozzáadom a pirított csirkedarabokat.

Magában vagy köretként grillhúsokhoz, sült csirkéhez tökéletes.

Exit mobile version