Mit főzzek ma ebédre? Cseh vadas marhahúst

nlc | 2015. Január 25.
Vasárnap van egy kis időnk pepecselni a konyhában, úgyhogy alkothatunk valami különlegeset ebédre. A család hálás lesz érte.

Cseh vadas marhahús (svičková)

Hozzávalók:

A szalonnát vágd fel vékony csíkokra, és tűzdeld meg vele a húst. A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd fel karikára, a vöröshagymát apró darabokra, a vajat pedig olvaszd fel. A vaj felét öntsd egy kisebb tepsibe vagy egy jénai tálba, szórd meg a fele zöldséggel, hagymával, majd fektesd rá a húst, és takard be a maradék zöldséggel, hagymával. Dobd rá a fűszereket: 2-3 babérlevelet, 5-6 szem fekete borsot, 1 evőkanál szegfűborsot, 1 kiskanál kakukkfüvet, és öntsd le a maradék margarinnal. Egy éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe.

Másnap önts alá langyos vizet (a húst félig lepje el), és sütőben, a húst többször átforgatva süsd készre. Ha elkészült a hús, emeld ki a szószból, és vágd fel szeletekre. A darabos fűszereket vedd ki a mártásból, és a visszamaradt zöldséges levet botturmixszal pürésítsd. Ízesítsd egy evőkanálnyi citromlével, majd tedd vissza a tűzre. Habard be tejföl és liszt keverékével. Tálalj mellé zsemlegombócot, knédlit.

Exit mobile version