Gyors ebéd: márványsajtos rakottas

nlc | 2015. Január 31.
A rakott krumpli újragondolása ez a gyors ebédhez tökéletes recept. Húsmentes, soksajtos, édesköményes ínyencség minden márványsajtrajongónak.

Márványsajtos rakottas

Hozzávalók:

A tetejére

Elkészítése:

A meghámozott burgonyákat és az édesköményeket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. Beleterítünk egy adag burgonyát, a márványsajt harmadát rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.

Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban a lisztet, a parmezánt és a zöldfűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal ezt a rakottas tetejére morzsoljuk, és grillen készre sütjük.

Exit mobile version