Most eláruljuk, hogyan készül a tökéletes forralt bor

Rostás Róbert, Gastrobertollini | 2015. Január 31.
Mindenki ivott már olyan forralt bort, ami túl édes lett a sok cukortól, vagy keserű a citrusok héjától. Most itt a recept, amivel elkerülheted a hasonló baleseteket. Először egy szirupot készítünk el hozzá, ami sokáig eláll, és utána bármikor pillanatok alatt forralt bort készíthetünk vele.

A kreolszirup, minden forralt bor alapja

• 1,5 l víz
• 40 dkg  cukor
• 1 cs szegfűszeg
• 3 ek szegfűbors
• 5 szem csillagánizs
• 4 szál fahéjrúd
• 1 db narancs leve és lehámozott héja
• 1 citrom lehámozott héja

Rakjuk fazékba a fűszereket és mérjük rá a vizet. Tegyük a tűzre, és forrás után közepes lángon főzzük tovább. Közben hozzáadjuk a citrom és a narancs vékonyan lehámozott héját. Innentől nincs más dolgunk, mint 1 órán át főzni. Az édes szirup leszűrve, hűtés nélkül 1 évig eláll.

A tökéletes forralt bor receptje

• 0,7 l száraz vörösbor
• 0,3 liter víz
• 2 dl kreolszirup

Melegítsd a bort a vízzel 80-90 fokosra, hogy az alkoholtartalma megmaradjon. Húzd le a tűzről, és mérd hozzá a szirupot. Keverd össze és fogyaszd egészséggel!

Virslis falatka

• 270 g leveles tészta (előre elkészített, de bolti leveles tésztával is csalhatunk)
• 2 ek mustár
• 5 dkg füstölt sajt
• 5 db natúr vagy ízesített juhbeles virsli
• 1 db felvert tojás a kenéshez
• liszt

Lisztezzük meg a deszkát és hajtogassuk ki a leveles tésztát. Kenjük meg a mustárral, reszeljük rá a sajt felét és a középénél széltében vágjuk ketté.

Helyezzük el a virsliket a megosztott tésztalapok közepére és külön-külön csavarjuk fel őket. Tetejüket kenjük meg felvert tojással, és reszeljünk rá a maradék sajtból. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Most eláruljuk, hogyan készül a tökéletes forralt bor

Mindenki ivott már olyan forralt bort, ami túl édes lett a sok cukortól, vagy keserű a citrusok héjától. Most itt a recept, amivel elkerülheted a hasonló baleseteket. Először egy szirupot készítünk el hozzá, ami sokáig eláll, és utána bármikor pillanatok alatt forralt bort készíthetünk vele.

Ha tetszett, nézd meg Gastrobertillini blogját is, ahol most többek között remek cupcake-es recepteket találtok, például csokis-narancsosat és oreósat.
 
Exit mobile version