Gyors ebéd: königsbergi húsgombóc

nlc | 2015. Február 01.
Német gombóckák, germán ízek. Sörrel, sós vízben fõzött burgonyával nagyon finom.

Königsbergi húsgombóc

Hozzávalók:

A mártáshoz:

A darált húshoz hozzáadjuk a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlét, az apró kockákra vágott szalonnát és hagymát, a szardellafilét és a tojást. Megsózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk. Másfél liter vízbe beleteszünk egy fej félbevágott hagymát, borsot, sót, babérlevelet. A fűszeres levet felforraljuk, és kb. 20 perc alatt kifőzzük benne a húsmasszából készített kb. 4 cm-es gombócokat. A megfőtt gombócokat leszűrjük, és melegen tartjuk. A főzőlevet félretesszük. A mártáshoz a felhevített vajon a lisztet kissé megfuttatjuk, felöntjük fél liter átszűrt főzőlével, kaprival, citromlével, mustárral ízesítjük, felforraljuk. A tojássárgáját egy csészében elkeverjük egy kis mártással, majd az egészet a mártáshoz adjuk. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük, esetleg még egy kis citromlevet teszünk bele, és már nem forraljuk, csak melegítjük. A gombócokat a forró mártásba tesszük és átmelegítjük.

Exit mobile version