Reggeli, ebéd, vacsora – tavaszi menü a hétvégére

nlc | 2015. Május 15.
Reggelire egy finom, gyümölcsös palacsinta, ebédre egy fenséges tészta és vacsorára levezetésként egy könnyű saláta. Ezen a hétvégén sem maradtok éhen!

Kókuszos amerikai palacsinta, áfonyaöntettel

Hozzávalók:

  • 100 g liszt
  • öntethez cukor
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 250 ml kókusztej
  • 100 g kókuszreszelék
  • 30 g (olvasztott) margarin
  • öntethez áfonya
  • 1 evőkanál barnacukor
Kategóriareggeli
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés


Keverjük össze a hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kókuszreszeléket, a tojást, a barna cukrot, a megolvasztott vajat és a kókusztejet. Palacsintasütőben kevés vajon süssünk belőle lepényeket. (Nagyjából egy evőkanálnyi tészta egy lepény.) Tálaláskor szórjuk meg porcukorral! 
Az öntethez forraljunk fel 2-3 evőkanál áfonyát 2 evőkanál cukorral és egy evőkanál vízzel. Lehűtve öntsük a palacsintákra.

 

Spenótos túróval töltött csőtészta

Hozzávalók:

  • 1,5 dl paradicsomszósz
  • 100 g felszeletelt mozzarella
  • 200 g spenótlevél
  • szerecsendió
  • oregánó
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 g túró
  • 12 db canelloni cső tészta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát kevés olajon párold meg, dobd hozzá a fokhagymát és add hozzá a spenótot. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor megpárolódott, keverd össze túróval és egy egész tojással. A canelloni óriáscsőtésztákat töltsd meg a túrós-spenótos masszával, és fektesd szorosan egymás mellé egy hőálló jénai tálba, és locsold meg paradicsomszósszal.

A paradicsomszószt fűszerezd csipetnyi sóval, borssal, oregánóval, és így kend a tésztákra. Önts alá fél deci vegetával ízesített vizet, és lefedve, a sütőbe téve kezdd el párolni. Húszperces sütés után fedd be a tésztát a mozzarellaszeletekkel, és süsd addig, amíg a sajt rápirul.

Tipp:
A canelloni csőtészta sós palacsintával is helyettesíthető. Ebben az esetben a palacsintát ki kell sütni, és a spenótos-túrós töltelékkel megkenni. Tekerd fel, fektesd szorosan egymás mellé elhelyezve egy tálba téve, és kend meg paradicsomszósszal. Borítsd be a sajtszeletekkel, és süsd húsz percig.

A tésztát helyettesítheted lasagnelapokkal is, csak akkor a tésztát forrásban levő vízben 4-5 percnyi főzéssel puhítani kell

 

Reteksaláta zellerrel

Hozzávalók:

  • 1 db szárzeller
  • fél db citrom leve
  • 1 db retek
  • fél db jégcsapretek
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A szárzellert vágjuk fel félhold formára, majd ujjnyi vízben pároljuk 2-3 percig. Szűrjük le, és amikor kihűlt, keverjük össze a gyufaszálra vágott jégcsapretekkel, és a vékonyan felszeletelt hónapos retekkel. Keverjünk hozzá fél mokkáskanál sót és fél citrom levét. Hagyjuk állni, majd kis idő múlva levét nyomkodjuk ki.

 További receptek az NLCafén:

Exit mobile version