Így tedd izgalmasabbá a limonádét!

nlc | 2015. Május 16.
Tavasszal és nyáron a legszuperebb ital a limonádé! És ezt is lehet izgalmasan készíteni!

Te is szereted a limonádét? Hát persze, ki ne imádná, amikor istenien frissít, ráadásul egészséges (na jó, leszámítva a cukrot) és finom. Van viszont lehetőség a citrom-cukor-víz kombináción túl is, hogy még jobban feldobd ezt a klassz italt. Íme néhány ötlet!

1. Áfonyás limonádé
10 dkg összepréselt áfonyát, 10 dkg citromlevet keverj el, adj hozzá ízlés szerint cukrot, és hígítsd vízzel vagy szódával.

pinterest.com

2. Mézes-mentás limonádé
A kifacsart citromléhez cukor helyett mézet adj ízesítésként, az italt pedig sűrűn szórd meg mentalevelekkel, melyeket előzetesen megtörtél. Fontos, hogy a mentaleveleket kicsit megtörd vagy megmorzsold, hiszen így tudja igazán átvenni az ízét az ital.

pinterest.com

3. Levendulás limonádé
A facsart citrom levét édesítsd cukorral és mézzel. A szárított levendulát forrásban lévő vízbe tedd, hagyd néhány percig benne, majd miután a hűlő vízben 10 percet már állt, szűrd le. Ezután máris hozzáadhatod a limonádéalaphoz. 15 g levendula nagyjából 1,5 liter limonádéhoz elegendő.

pinterest.com

4. Fagyasztott limonádé
Az elkészített limonádét egyszerűen tedd be a mélyhűtőbe. Néhány óra elteltével szuper jégkása lesz belőle, melyet akár sziruppal is tovább ízesíthetsz.

pinterest.com
Exit mobile version