Gyors vacsora: Görögsaláta-rántotta

nlc | 2015. Július 15.
Mai gyors vacsoránkat azoknak ajánljuk, akik szeretik a rántottát és szeretik a görög salátát is. Kettő az egyben!

 

Görögsaláta-rántotta

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 fej lila hagyma
  • 8-10 db koktélparadicsom vagy 3-4 db paradicsom
  • ízlés szerint kb. 5-10 dkg feta
  • maroknyi magozott fekete olívabogyó
Kategóriavacsora
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A lila hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk (koktélparadicsom esetén csak félbevágjuk). A tojásokat pici sóval felverjük egy tálban.

2. Az olívaolajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, rádobjuk a hagymacikkeket és 4-5 percig sütjük, míg a széle barnulni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és az olívabogyót is, és 2-3 percig sütjük.

3. Beleöntjük a felvert tojást és megsütjük – annyira, amennyire a rántottát szoktuk – ízlés szerint, ki hogy szereti. A végén belemorzsoljuk a fetát is, és így tálaljuk friss kenyérrel.

A receptet Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin bloggere készítette.

Még több gyors vacsora az NLC-n:

Exit mobile version