Így készíthetsz mennyei pisztáciafagyit

nlc | 2015. Július 19.
Kedveled a pisztáciát? És a fagyit? El tudod képzelni a kettőt egyben? Akkor készítsd el velünk ezt a hűsítően krémes pisztáciafagylalt-receptet. Nem fogsz csalódni.

Ezzel a pisztáciafagylalttal biztosra mehetsz, ha vendégeket vársz, vagy csak úgy, magadat akarod meglepni egy kis hűsítő finomsággal. Egyszerűen, könnyedén elkészítheted.

A pisztáciafagyi hozzávalói 6 személyre

A pisztáciafagyi elkészítése

Daráld a pisztáciát durvára, vagy késsel vagdosd darabokra.

Tűzálló edényben tedd föl melegedni a tejet és a tejszín. Lassú tűzön forrásig hevítsd, közben fakanállal gyakran keverd meg. Amint felforrt, vedd le az edényt a tűzről, és keverd el benne a fölaprított pisztáciát és a vaníliát. Ha kihűlt a keverék, tedd egész éjszakára a mélyhűtőszekrénybe.

Másnap a tojássárgákat keverd világosra a cukorral. A mélyhűtőből kivett tejszínes keverékhez óvatosan fakanállal add hozzá a tojássárgás cukrot. Nagyon lassan kezdd el ismét hevíteni a fagyit. Közben folyamatosan kevergesd, sűrűsödésig főzd. Vedd le az edényt a tűzről, hűtsd ki, majd legalább 2 órára tedd vissza a fagyasztóba. Fagylaltkészítő géppel is készítheted, akkor nincs szükség a fagyasztásra.

A pisztáciafagylaltot tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel kínálhatod, de természetesen önmagában is kitűnő.

NLCafé tipp: Ha kevésbé édesen szeretnéd a fagyit elkészíteni, 5 dkg cukorral számolj.

További fagyis témájú cikkek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version