Szupertipp: főzz tésztát serpenyőben – videó

nlc | 2015. Július 19.
Miután megnézed ezt a videót, kidobod majd a tésztaszűrőt! Tudtad, hogy serpenyőben is lehet tésztát főzni?

Nincs szűrő, nincs felesleges vízhasználat, nem forrázod le magad szűrés közben, és 15 perc alatt elkészülhet a tésztád! Szuper videót találtunk a neten, amit ki is próbálunk hétvégén, elvileg így is megfő a spagettitésztánk, és nem lesz ragacsos.

Ha kedvet kaptál a tésztafőzéshez, akkor ajánlunk hozzá egy remek receptet a videó után!

Tonhalas spagetti pirított zöldségekkel

Hozzávalók 2 főre:

  • ízlés szerint só
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 dl víz
  • 1 gerezd citrom leve
  • 3 szál újhagyma
  • 20 dkg spagettitészta
  • 120 g tonhalkonzerv
  • 8-10 szem olívabogyó
  • 2 dl paradicsomlé

Pirított zöldségek:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 3-4 rózsa brokkoli

Elkészítés

A tésztát főzzük meg! Mondjuk pont a videó szerint, serpenyőben.

Közben egy másik vastag falú serpenyőt hevítsünk tűzforróra. Csepegtessünk rá pár csepp olajat, majd 4-5 perc alatt pirítsuk meg rajta a zöldségeket. A brokkolit csak a legvégén adjuk hozzá. Közben finoman sózzuk.

Tegyük egy tányérra a kész zöldséget, majd ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon 1 perc alatt fonnyasszuk meg a felkarikázott újhagymát. Ha vöröshagymát használunk, pár perccel tovább tart. Öntsük rá a paradicsomlevet és a vizet, borítsuk rá a tonhalat, és alaposan keverjük el. Fűszerezzük a petrezselyem kétharmadával, sóval és frissen őrölt borssal. Adjuk hozzá a citromlevet és az olívabogyót. Forraljuk össze, húzzuk le a tűzről.

A megfőtt tésztát keverjük össze a paradicsomos alappal.

A pirított zöldségekkel frissen tálaljuk, a maradék petrezselyemzölddel megszórva.

Exit mobile version