Ez a legfinomabb vaníliafagyi, amit valaha ettél

nlc | 2015. Július 20.
Bársonyosan lágy és krémes, az íze pedig fenomenális. Ez a legfinomabb vaníliafagyi, amit valaha kóstoltál. Készítsd el magad!

A vanília minden fagylalt alapja. Éppen ezért ennek az íznek kell a legfinomabbnak lennie. Ezzel a könnyedén elkészíthető recepttel biztosra mész. Az eredmény pedig krémesen lágy, fantasztikusan finom vaníliafagyi.

A legfinomabb vaníliafagyi hozzávalói 4 személyre

A legfinomabb vaníliafagyi elkészítése

Főzőedényben tedd föl a tejet, a cukor felét és a sót lassú tűzön melegedni a házi készítésű vaníliafagyihoz. Forralásig hevítsd. Vedd le az edényt a tűzről és kapard a cukros tejbe a vanília belsejét.

Egy másik edényben a maradék cukorral keverd habosra a tojássárgákat, majd adj hozzá merőkanálnyi meleg tejet, és habverővel vagy robotgéppel alaposan mixeld össze. A tojássárgás keveréket öntsd a maradék tejhez, és lassú tűzön főzd a vaníliafagyit kb. 10-15 percig, ügyelve arra, hogy a folyadék teljesen sima legyen.

A főzés végeztével vedd le az edényt a tűzről, és fedővel vagy alufóliával fedd le. Ha kihűlt a vaníliafagyi, öntsd fagylaltkészítő gépbe, vagy hűtőszekrényben fagyaszd legalább 3 órán keresztül.

További fagyis témájú cikkek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version