Gyors vacsora: Kéksajtos polenta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2015. Július 28.
Aki egy kicsit is szereti a kékpenészes sajtok ízét, ezt a gyors vacsorát is szeretni fogja. Jó alapanyagok, finom ízek – a ma esti fogás is tálalva.

Kéksajtos polenta sült paradicsommal és tofuval

Hozzávalók:

  • csipetnyi só
  • 1 bögre kukoricadara
  • 200 g tofu
  • 2 ek. szójaszósz
  • néhány szelet paradicsom
  • 1 kk. szárított vagy apróra vágott friss bazsalikom
  • 3 bögre víz
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1 kk. növényi olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 5 dkg kéksajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tofut vágjuk kockára és locsoljuk meg szójaszósszal. Az olajon pirítsuk meg a felszeletelt hagymát és a tofukockákat.

 

Forraljuk fel a vizet és szórjuk bele a polentát. Sózzuk. Csökkentsük a hőfokot és habverővel (kézi) keverjük át. Fedjük le és főzzük puhára, kb. 5 percenként átkeverve, nehogy az aljára  ragadjon.

Közben melegítsük elő a sütőt. Sütőpapírral fedett tepsire tegyük a paradicsomszeleteket, és szórjuk meg bazsalikommal, kevés sóval, és locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal kb. 20 percig.

Amikor a polenta/puliszka megduzzadt és elkezd puffogni, keverjük bele a kéksajtot. Tálaljuk a sült paradicsommal és tofuval.

Még több gyors vacsorarecept:

Exit mobile version