Hogyan kell hideg paradicsomlevest készíteni?

nlc | 2015. Augusztus 02.
Úgy látszik, a kánikulának nem lesz vége. A melegben pedig továbbra is a hideg levesek esnek legjobban.

A hideg uborkaleves után most megmutatjuk a hideg paradicsomleves receptjét, ami szintén nagyon jól fog esni a kánikulában. Ebédre vagy könnyű vacsorának is elkészíthetjük.

 A hideg paradicsomleves hozzávalói:

Elkészítés:

Ízesítsük a paradicsomlevet egy kis tabascóval, sóval és citromlével. 

Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk apró kockákra. Az uborkát felezzük meg hosszában és egy kanállal kaparjuk ki a magokat. A húsát kockázzuk fel. A paradicsomot mossuk meg, csumázzuk ki és aprítsuk fel.

A paradicsomlevet szedjük tányérokba, szórjuk meg a felkockázott zöldségekkel. Ízesítsük frissen őrölt borssal, díszítsük az aprított petrezselyemzölddel. Kínálhatunk hozzá levesgyöngyöt, pirítóst.

Csilisen is készülhet a hideg paradicsomleves:

Hogyan kell?

Exit mobile version