Gyors vacsora: Cukkinis-paradicsomos tészta

Kiss Andrea / Mrs. Lipton konyhája | 2015. Augusztus 17.
Friss a paradicsom, rengeteg és viszonylag olcsó a cukkini – már csak egy kis tészta és bazsalikom kell, és szinte kész is ez a szuper gyors vacsora!

Cukkinis-paradicsomos tészta

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só, csipet bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 3-4 db nagy paradicsom
  • 1 kis zsenge cukkini
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A paradicsomok héját alul, vékonyan bevágjuk X-alakban és néhány másodpercre (amíg a héj a vágásunk mentén picit tovább nem reped) lobogó vízbe ültetjük őket. Szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

Felrakunk forrni vizet a tésztának, ezalatt előkészíthetjük a zöldségeket és a ragut.

A cukkinit megmossuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymákat megpucoljuk és finomra aprítjuk. A bazsalikom leveleit lecsipkedjük és összetépkedjük, vagy ollóval felvágjuk.

A paradicsomokat könnyedén megfosztjuk a héjtól, majd feldaraboljuk, kb a cukkinivel megegyező méretűre. (én ki is magoztam őket)

Ha a tészta már fő, elkészítjük a zöldséges szószt.

Ehhez egy magasfalú serpenyőben felhevítjük az olajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, kivéve a bazsalikomot és jól összesütjük, fűszerezzük és ha szükséges a tészta főzővizéből adunk hozzá néhány kanálnyit (nálam egy merőkanálnyi ment bele). Ha felforrt, takarékon, gyakran kevergetve addig hőkezeljük, míg a cukkini roppanóspuhára fő. Ekkor hozzáforgatjuk a bazsalikomot és elzárjuk a gázt alatta.

A leszűrt tésztával összeforgatva tálaljuk. Aki kívánja, tehet rá sajtot is.

Ha tetszett ez a recept, érdemes körülnézni a Mrs. Lipton konyhája blogon.

 

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version