Körtés túrókoszorú – a kihagyhatatlan finomság

sütilány/caféblog | 2015. Szeptember 08.
Körte és túró volt itthon, ebből valami finom desszertet kellett alkotni. Így született ez finom, kívül picit ropogós, belül pedig lágy és krémes sült túrótortaféle körtével.

Az az egyik nagyon jó ebben a receptben, hogy csak egy tálat kell használnunk és egy kézi robotgépet, és szépen egymás után szorgosan összekeverni a hozzávalókat. A margarin és a porcukor összedolgozásával kezdjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Elkeverjük benne a túrót, utána a natúr joghurtokat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is.

Hozzáadjuk a csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig a magháztól megszabadított felkockázott körtét. Kikent és kilisztezett formába öntjük, használhatunk koszorú- vagy kuglófformát is, én ezt az utóbbit választottam.

A receptért kattints a Sütilány caféblogra!

Exit mobile version