A tökéletes vizes palacsinta receptje

nlc | 2015. Szeptember 08.
A palacsinta gyors, egyszerű és nagyon finom. És igen, tej nélkül, vízzel is el lehet készíteni! Mutatjuk, hogyan!

Ez az, amit mindenki szeret, és ha vizes palacsintát készítesz, laktózérzékenyek is fogyaszthatják. De ez a recept akkor is jól jöhet, ha egyszerűen csak nincs otthon tej, sőt így olcsóbb is elkészíteni a palacsintákat

Hozzávalók a vizes palacsintához:

Töltött palacsinta (Profimedia)

A vizes palacsinta elkészítése:

A tojást habverővel elkeverjük (felverni nem kell), majd hozzáadjuk a lisztet, nagyjából a víz felét és az olajat. Nokedlisűrűségűre keverjük, ezt hígítjuk fel a maradék vízzel. Teflonba vagy kerámiaserpenyőbe kb. fél evőkanálnyi olajat teszünk, felhevítjük, és adagolhatjuk bele a tésztát, kb. 2 perc múlva fordítsuk meg (mindehhez persze pontos időt nem lehet megadni, figyelni és érezni kell).

Persze ha nagyon profik vagyunk, csinálhatjuk így is a palacsintát:

Még több palacsintarecept:

Exit mobile version