Gyors vacsora: sajtos zöld pite

Piazza Gabriella / Tavola in Piazza | 2015. Szeptember 09.
Régi barátunk, a leveles tészta ma ismét jó szolgálatot tesz nekünk. Gyors vacsoránk alapja lesz, és egy sűrű, sajtos-spenótos töltelékkel töltjük meg.

Sajtos zöld pite

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 150 g ricotta
  • 1 lap leveles tészta
  • 100 g krémsajt
  • 400 g friss spenótlevél
  • 3 ek. frissen reszelt parmezán
  • 100 ml tejszín
  • só, frissen reszelt szerecsendió és bors
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 100 g friss mángold
Kategóriavacsora
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A spenót- és mángoldleveleket többször váltott vízben megmossuk, és egy kevés sóval, saját levükben 3-4 perc alatt megpároljuk. A zöldeket ezután leszűrjük, nagyon alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a tejszínt, a ricottát, a krémsajtot, a parmezánt és a tojásokat is. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, és az egészet összekeverjük.

A leveles tésztát sütőpapírral kibélelt piteformába simítjuk, az alját villával megszurkáljuk. Ráöntjük a sajtos zöld masszát, a tészta széleit a töltelékre hajtjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Még több gyors vacsora tipp:

Exit mobile version