Gyors vacsora: sajtgolyó 20 perc alatt

Rupáner-Gallé Margó / Rupáner-konyha | 2015. Szeptember 17.
Ropogós, nagyon sajtos, nagyon gyors vacsora. Kell ennél több ma estére? Talán csak egy kis zöldség mellé, és tálalhatjuk is!

 

Sajtgolyó 20 perc alatt

Hozzávalók:

  • 2 mk. só
  • 4 tojás
  • a sütéshez olaj
  • 1,5 bögre búzaliszt
  • 30 dkg trappista vagy más típusú reszelt sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1 bögre = 2,5 dl

 

1. A sajtot lereszeljük.

2. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással és a sóval.

3. Forró, bő olajba teáskanálnyi golyókat teszünk, és aranyszínűre sütjük őket. A golyókat teáskanállal kanalazzuk, és vizes kézzel formázzuk golyóvá. A kezünkből a golyócskákat egyenest az olajba pottyantjuk. Négy-öt golyónként elég vizezni 🙂

4. Forrón és hidegen egyaránt finom, erősen javallott mellé tartármártást bekeverni 🙂

 

Rupáner-Gallé Margó a Rupáner-konyha gasztroblog szerzője. Elsősorban könnyen, viszonylag gyorsan elkészíthető házias finomságokat és bögrés süteményeket készít, puha bögrés mézeskalácsreceptjét szinte nincs, aki ne próbálta volna ki. 
 

Még több gyorsvacsora-tipp:

Exit mobile version