Hétvégi menü szénhidrátbajnokoknak

nlc | 2015. Szeptember 25.
Most, hogy már kezdünk visszarázódni az izgalmas nyár utáni szürkébb hétköznapokba, ideje kicsit feltöltődni és kicsit nehezebb ételekkel is kedveskedni a családnak. E heti hétvégi menünkkel diétázni nem tudtok, de az ízélmény és a telítettség garantált.

Gyümölcsös-krémsajtos bundás kenyér

 

Hozzávalók 4 személyre:

A krémsajtot keverjük el a lekvárral. Kenjünk meg a kenyerek egyik felét az édes, gyümölcsös krémsajttal, szórjunk rájuk kevés gyümölcsöt, majd fordítsunk össze egy-egy szeletet. A tojásokat enyhén verjük fel egy mély tálban. Kb. 5 dkg vajat olvasszunk fel teflonserpenyőben, mártsuk meg a kenyereket a tojásban, és süssük mindkét oldalukat szép pirosra. 

Tejszínes rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A kolbászt vékonyra karikázzuk. A főtt burgonyákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kerámia- vagy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára egy réteg burgonyát fektetünk, erre jöhet egy adag tojás és kolbász. Megszórjuk hagymával, meglocsoljuk a mustárral, sóval, borssal összekevert tejszínnel (vagy tejszín-tejföl keverékével), majd ismét egy réteg burgonya, tojás-kolbász-hagyma jön. A tetejére burgonya kerül, erre öntjük a maradék tejszínt. 200 °C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Sült spagetti csirkével és zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

Lobogó sós vízben főzzük ki a spagettit. Vágjuk kisebb kockákra a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, majd az olajon süssük szép pirosra. Egy nagyobb tálban keverjük össze a kifőtt spagettit a sült csirkekockákkal, a felkockázott paprikával, a szeletelt (nyers) gombával, az apróra vágott hagymával, a húslevessel, valamint a reszelt sajt felével. Tegyük az egészet egy tűzálló tálba, szórjuk meg a tetejét a maradék sajttal, és 180 fokos sütőben süssük 10-15 percig.

 

Még több recept a hétvégi menühöz az NLCafén:

Exit mobile version