Gyors vacsora: gombás bruschetta

Molnár Orsi / wannabe chef | 2015. Szeptember 28.
Mai gyors vacsoránk tökéletes bizonyíték arra, hogy egy pirítós is lehet izgalmas. Gombás feltéttel tálalva isteni bruschettát készítettünk, ami mellé már csak egy forró tea kell, hogy komplett legyen az őszi esténk.

A zöldségek és fűszerek kombinációjával végtelen számú bruschetta készíthető, így bátran variálhatjuk, minden napra jut egy finom vacsora. Használhatunk hozzá ciabattát, bagettet, vagy bármilyen ropogós héjú fehér kenyeret.

 

Hozzávalók 2 személyre:

• extra szűz olívaolaj
• 250 g tisztára törölt gomba
• néhány szál friss petrezselyem
• tengeri só és frissen őrölt bors
• 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
• 1 gerezd fokhagyma félbevágva
• szárított, morzsolt csili
• kisebb diónyi vaj
• fél citrom frissen facsart leve
• 2 szelet kovászos kenyér

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőbe öntünk néhány löket olívaolajat. A gombákat apró darabokra vágjuk (a kisebbeket egyben hagyhatjuk) és a serpenyőben összerázzuk, hogy meghemperegjenek az olajban. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a petrezselymet, újra összerázzuk, megszórjuk csipetnyi sóval és borssal, kevés szétmorzsolt csilivel, és kis lángon még pár percig pirítjuk. Ha a keverék már kiszárad, önthetünk alá még olajat. Amikor a gomba már pirulni kezd, hozzáadjuk a vajat és a facsart citromlevet, azután jól összeforgatjuk, és végezetül pár evőkanál vizet adunk hozzá. Főzzük még pár percig, hogy finom krémes legyen. Közben megpirítjuk a kenyereket. Amikor megpirultak, bedörzsöljük a megmaradt fokhagymával, és rákanalazzuk a gombát.

Tipp:  Még finomabb lesz a gombás bruschettánk, ha különféle gombákat használunk fel hozzá vegyesen.  

Ha tetszett ez a recept, nézz szét a Wannabe Chef blogon.

Még több gyors vacsora: 

Exit mobile version