Hétvégi menü: gyors receptek, ha nem akarsz sok időt a konyhában tölteni

nlc | 2015. Október 02.
Ha nincs kedved, időd sokat pepecselni a konyhában a hétvégén, akkor sem kell egyből a pizzafutár telefonszáma után nyúlni. Hétvégi menünk receptjei gyorsan elkészülnek, így finom reggeli, ebéd és vacsora kerül az asztalra anélkül, hogy az egész napot a konyhában töltenéd.

Vannak hétvégék, amikor igazi konyhatündérek vagyunk és isteni többfogásos ráérős menüket kreálunk, máskor örülünk, ha az egész heti hajtás után hétvégén végre pihenhetünk és nem kell a konyhában bíbelődnünk a főzéssel. Mi most a gyors vacsorák, gyors reggelik barátainak hoztunk egy hétvégi menüt, hogy a főzés helyett feltöltődéssel töltsük a hétvégét.

Mandulás avokádópuding

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 1 kanál méz
  • kevés (aprított) mandula
  • 1 db (érett) avokádó
Kategóriareggeli
Elkészítési idő5 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Turmixoljuk össze az avokádót, a tejet és a mézet, majd szórjuk meg mandulával.

 

Gyors mexikói egytálétel

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 250 g vörösbab konzerv
  • 1 kis doboz konzervkukorica
  • 500 g hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 500 g darált marhahús
  • 2 kk. szárított petrezselyem
  • 2 kk. szárított kakukkfű
  • ízlés szerint bors
  • 200 g (fagyasztott), kockázott vöröshagyma
  • 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fűszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon).

Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedővel, és lassú tűzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fűszerek ízét. Majd beleöntjük a leszűrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, és már kész is.

 

Háromsajtos szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez::

  • ízlés szerint vaj
  • 8 szelet kenyér
  • 8 dkg (reszelt) gouda
  • 8 dkg (reszelt) ementali sajt
  • 8 dkg (reszelt) cheddar sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kenyérszeleteket megkenjük vajjal, 4 szeletre ráhalmozzuk a reszelt sajtokat. Befedjük egy-egy kenyérszelettel, majd kontakt grillsütőben 3 perc alatt készre sütjük. Tipp: A sajtokat szabadon variálhatjuk, csak arra ügyeljünk, hogy mindegyik könnyen olvadjon.    

 

 

Még több recept a hétvégi menühöz az NLCafén:

Exit mobile version