Az ősz levese: krémes sütőtökleves

cafeblog/anapfenyillata | 2015. Október 04.
Mit szólnál egy kellemesen fokhagymás, lágy őszies leveshez? Íme, a sütőtök, ahogyan nem gondolsz rá!

Évekkel ezelőtt  egy céges ügyben jártam Ausztriában, ahol vendéglátónk az ebédnél helyi finomságokkal kínált bennünket, és mivel október volt, sütőtöklevessel indítottunk. Bevallom, félve kóstoltam meg a ropogós cipóban tálalt levest, melynek tetején sült szalonnadarabok és valami zöld izé úszott. Akkor még nem ismertem a tökmagolajat. Sehogy sem tudtam összehozni az általam ismert édes linkát (mifelénk a sült sütőtököt nevezik így), és a láthatóan sós komponenseket. Eszméletlenül finom, lágy, kellemesen fokhagymás volt a leves, melynek a receptjét azonnal elkértem, és egy üveg tökmagolajjal felszerelkezve jöttem haza.

Azóta minden évben elkészül ez a leves.

Hozzávalók:

Az elkészítésről A napfény illata blogon olvashatsz!

Exit mobile version