Csupa csoki: mandulalikőrös csokihab

Piazza Gabriella / Tavola in Piazza | 2015. Október 21.
Nagyon csokis, nagyon finom. Ezt a receptet még akár ma is kipróbálhatjátok. Előre szólunk, nagyon addiktív!!

Mandulalikőrös csokoládéhab

Hozzávalók a csokoládéhabhoz:

  • csipetnyi só
  • 50 ml tej
  • 20 g vaj
  • 230 g étcsokoládé
  • 3 tojásfehérje
  • 200 ml tejszín
  • 2 tk. vaníliás cukor
  • 20 ml amaretto likőr

Hozzávalók a sült eperhez:

  • 2 ek. (kristály) cukor
  • 400 g eper
  • 2 ek. frissen facsart citromlé

továbbá:

  • 3 ek. szeletelt mandula
  • 12 db amaretto keksz
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az eprek leveleit eltávolítjuk. A gyümölcsöket megmossuk, negyedekre vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a cukorral, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 60-70 percig sütjük. Közben többször átkeverjük.

A csokoládéhabhoz a tejszínt a tejjel, a vajjal és a vaníliás cukorral forráspontig hevítjük, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a mandulalikőrt valamint a kisebb darabokra tördelt csokoládét, és habverővel az egészet addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad. A krémet 60 percre hűtőszekrénybe tesszük – kb. ennyi idő alatt besűrűsödik.

A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd a sűrű tejszínes csokoládékrémbe forgatjuk.

A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk.

Desszertes poharakba 2-2 db mandulás kekszet morzsolunk. A poharakat megtöltjük a csokoládéhabbal, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt közvetlenül mindegyik tetejére 1-1 ek. felmelegített sült epret kanalazunk, megszórjuk egy kevés pirított mandulával, és azonnal tálaljuk.

 

 

Még több csokis recept az NLCafén:

Exit mobile version