Hétvégi menü húsimádóknak

nlc | 2015. Október 23.
Hús, hús és hús, reggel, délben és este is. A vegák most nyugodtan forduljanak el. :)

Ham and eggs

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 db tojás
  • 4-6 szelet bacon
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • a sütéshez pár csepp étolaj
  • 10-12 szem koktélparadicsom vagy 2-3 nagy paradicsom
  • néhány szelet baguette vagy kenyér
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A baconszeleteket megpirítjuk, a tojásokat megsütjük, a kenyér/baguette szeleteket megpirítjuk.

Friss paradicsommal, a tojásokat enyhén megsózva, borsozva tálaljuk.

 

Marhasteak

Hozzávalók:

  • só bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 350 g (rib-eye) marha felsál
Kategóriafőétel
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Borsozd meg és kend be az olivaolajjal a marhaszeletet.

Tedd nagyon forró serpenyőbe és süsd mindkét oldalát oldalanként 4-5 percig.

Tedd tányérra, sózd meg, öntsd le olivaolajjal és fogyasztás előtt pihentesd 3-4 percig.

Ne sózd meg előre, mert akkor a hús levet ereszt és nem tudod megpirítani. A hús készítését a tányérodon a pihentetéssel fejezed be, akkor lesz igazán puha.

 

Angolos steak szendvics

Hozzávalók (4 szendvicshez):

  • 4 db (szeletelve, sózva) paradicsom
  • 4 szelet kenyér
  • 100 g majonéz
  • 1 csomag rukkola
  • 4*130 g bélszín
  • 30 g dijoni mustár
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Keverd össze a mustárt a majonézzel, és tedd félre. Sózd be a húst, és forgasd meg napraforgóolajban. Dobd nagyon forró serpenyőbe, és süsd angolosra pár perc alatt (a hús vastagságától függően fél perc és két perc között).  Tedd félre pihenni. Szeleted fel a kenyeret, és kenj meg 4 szeletet a mustáros majonézzel, helyezd rá a paradicsomszeleteket, a steaket (akár fel is darabolhatod), koronázd meg a rukkolával, és takard be a második fél szelet kenyérrel. 

Még több húsos recept:

Exit mobile version