Hamis tiramisu sajtkrémmel

cafeblog/gasztrobaráth | 2015. Október 26.
Ennyit a hosszú hétvégéről meg gasztrolkodásról. Nem figyeltem oda, és sikerült összeszedni egy fincsi kis kiszáradást, vagyis a program pihenés, olvasás, filmnézés, blogolás, de sütés-főzésről szó sem lehet ilyen körülmények között.

A tesómat kellett megkérnem, hogy süsse meg helyettem a tervezett almás pitét. Rémes! Azért nem bírtam a véremmel, összedobtam egy pár perces tiramisut, ami, hogy ne legyen unalmas, ezúttal nem mascarponéval, hanem habtejszínnel és sajtkrémmel készült. Mennyei lett!

Roppant bonyolult munka vár ránk ebben a szép őszi időben. Először is a tejszínből kemény habot verünk. Egy kisebb tálban összekeverjük a sajtkrémet, a porcukrot és a rumot, beletesszük a habba, amelyet tovább verünk így még egy ideig, hogy minél keményebb legyen.

A receptért és a folytatásért kattints a Gasztrobaráth caféblogra!

Exit mobile version