Almás kalácsfelfújt – a legjobb, ami egy szikkadt kaláccsal történhet

cafeblog/bonniekonyhaja | 2015. November 12.
Egy tűzálló edényt kivajaztam, majd a kalácsszeleteket beletettem egymás mellé. A tojásokat a tejjel és a cukorral elkevertem, majd ráöntöttem a kalácsokra.

A kalács így eltűnt, megettük. És a többkilónyi alma is elkezdett fogyni. Végre. Az almákat megpucolom és vékony szeletekre vágom. Serpenyőben felforrósítok 5 dkg vajat, elkeverem 5 evőkanál cukorral, megvárom, még a cukor elolvad, majd hozzáadom az almákat és megpárolom. Amikor kész, akkor a puding tetejére kanalazom, egyenletesen eloszlatom.

A pudingot elkészítem a leírásnak megfelelően, fahéjjal ízesítem, majd a kalácsok tetejére öntöm, és elkenem, hogy mindenhova egységesen jusson.

A folytatásért kattints a Bonnie konyhája caféblogra!

Exit mobile version