Narancsos avokádókrém sok-sok B-vitaminnal

cafeblog/palmafaproject | 2015. November 12.
Újabb alternatíva az avokádó felhasználására, és a vaj, de főleg a margarin helyettesítésére a szendvicsek készítésénél.

Jó kis pikáns kencefice lett, a semleges avokádó ízét jól feldobja az édes narancs, a fokhagymától és egy csipet chilitől pedig életre kel az egész. Utóbbi helyett reszelt torma is tökéletes lesz hozzá, de muszáj valami csípősebb alkatrész is a krémbe, különben elég tompa íze marad. Lila hagyma is játszhat még, ha se a tormát, se a chilit nem kedvelitek, én máskor is azzal szoktam egyébként készíteni.

Tudtátok, hogy az avokádó gyümölcs? Aligátorkörte a másik becses neve, és aztékul pedig ahuacati, azaz herefa… no komment. A lényeg, hogy finom, változatosan felhasználható és sok benne a B-vitamin. Ha pedig a mellé karikázott paprikából nálatok is szívecskék hullanak alá a tányérra reggel, akkor csak jól indulhat a nap!

A folytatásért kattints a Pálmafa project caféblogra!

Exit mobile version