Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut

nlc | 2015. November 20.
A batyu azért jó választás vacsorára, mert ha marad, akkor tízóraira is bevethető másnap. Ne riasszon el az sem, hogy a tésztát saját kezűleg kell csinálni, abszolút megéri azt a plusz 10 percet, amit rászánsz majd.

Sonkás batyu

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és reszelt sajttal. Ha esetleg ha valaki szereti a ricottát, azzal is kiegészítheti.

A tésztát kivesszük a hűtőből, négyszögletesre daraboljuk, megtöltjük a töltelékkel, és batyukat formálunk belőlük. A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Exit mobile version