Íme, a legpuffasztóbb ételek

nlc | 2015. December 02.
Ha lehet, ezeket kerüld az ünnepek alatt, mert újévre könnyen úgy érezheted majd magad, mint egy lufi!

Az ünnepek gyakran puffasztó mellékhatással járhatnak. Ennek legfőbb oka gyakran a túlevés. De ha figyelsz arra, hogy semmiképpen ne egyél többet, mint amennyi az éhségedet megszünteti, ezt az okot ki is pipálhatod.

Mégis vannak nehezen emészthető ételek, amelyek a lebontás során több gázbuborékot termelnek a belekben.

Íme, a legpuffasztóbb ételek listája

Sör
Igen, a sör ugyan gyakori vendég az asztalnál, de szénsavtartalma miatt könnyen felfújhat.

Előre elkészített ételek
Most nem az egy nappal korábban készült töltött káposztára gondolunk, sokkal inkább a bolti, csomagolt ételekre.

Brokkoli
Akárcsak a kel és a káposzta rengeteg gázt termel a lebontáskor. Lehetőleg kerüld az ilyen ételeket.

Tejtermékek
Nemcsak a laktózintoleránsoknál, de az érzékeny bélrendszerűeknél komoly panaszokat okozhatnak.

Diétás üdítő
Szintén a szénsavtartalma miatt okozhat kellemetlen perceket.

Hüvelyesek
A babban és az egyéb hüvelyesekben található szénhidrátok feldolgozása nem megy könnyen a bélrendszernek, rengeteg gáz termelődik az emésztés során.

Banán
A káliumtartalom miatt nehéz lebontani a banánt gázbuborékok termelődése nélkül a szervezetben.

Ha száműzöd ezeket az ételek a konyhádból, könnyebben elkerülheted majd az ünnepi ételdömpinggel járó puffadást.

Olvass tovább puffadás témában!

MSN

Exit mobile version