Sütit akarok! – sütibolt nem a város szélén

nlc | 2015. December 15.
Kapusi Gerti tényleg sütit akart. Nem csak enni, hanem sütni is, olyannyira, hogy gasztrobloggerünk ma már saját sütiboltjában süti a sütiket. De hogyan lesz valakinek sütiboltja?

“Koraszülött voltam és egyke, ezért annyi édességet ehettem kiskoromban, amennyit csak akartam. De legalábbis nagyon sokat. 🙂 Egy idő után, amikor már a sámliról felértem a konyhaasztalt, én is részt vettem az édességkészítésben és anyukámmal kénytelenek voltunk sütni valamit, ha ránk tört az édességhiány” – így kezdődött valahogy a Sütit akarok! sütibolt története, és bár ma már minden napját a sütibolt pultja mögött tölti Kapusi Gerti, 3-4 évvel ezelőtt még maga sem gondolta volna, hogy ide vezet az út a sámlitól. 

Fotó: Photoszíntézis

Hobbiból álom, álomból valóság

“Pár éve végleg a sütés rabja lettem. Elkezdtem képezni magam, már nemcsak a szokásos sütik készültek a konyhámban, és egyre többet kísérleteztem alapanyagokkal, ízekkel, díszítésekkel. Hazaértem a munkámból és az volt a kikapcsolódás, a feltöltődés, ha kipróbálhattam valami új sütit, édességet. Akkoriban kezdtem a blogolásba is, amire a környezetem buzdított, mondván, hogy ha már annyira szeretek sütni, akkor ezt tudassam a nagyvilággal, és biztosan az írás meg a fotózás is jól megy majd. Nekem meg csak kerekedett a szemem, hogy én aztán sosem írtam még csak verseket sem, a fotózás sem vonzott soha, de hát legyen. Lassan a fotózásba és az írásba is belejöttem, egyre hosszabb sztorik kerekedtek egy-egy recept előtt, és a szorgos olvasóim szépen lassan megismerhették apukám mandulatörési tuti tppjeit, anyukám ‘ez mindenre jó’ típusú egészségtudatos felszólításait, a pasim brownie-mániáját, és persze rólam is megtudhattak egyet s mást.” 

“Például, hogy Oreo-függő vagyok, és nincs az az édesség, amibe ne lehetne belepasszintani az amcsik kedvencét, vagy azt, hogy a kedvenc tortám a sajttorta és annak mindenféle változata. Imádom a sajttortát, mert végtelen számú variációja van, lehet ízesíteni, díszíteni, színezni, és mindig ugyanolyan finom.”

A lelkesedés kitartott, olyannyira, hogy ma már nem a blogra, hanem vásárlóinak süti a sütiket Gerti, ugyanis 2015 nyarán megnyitotta Budapesten (a Komjádi uszoda mögött) a sütiboltját, amit szándékosan nem nevez cukrászdának, itt ugyanis mindennap más süti van, azt sütik, aminek épp szezonja van, és amihez ihletet kapnak. A banoffee-pie-t, az isteni banános-karamelles desszertet nem lehet abbahagyni, de nagyon finom a zserbós sajttorta és aktuális kedvencünk, a karácsonyi ízekkel operáló téli mese sajttorta is, és természetesen mindig van valami oreóval készült süti is a pultban. Szerencsére karácsonykor sem áll le a sütiüzem, bár itt nem bejglit, hanem sajttortákat és például croquambouche-t lehet rendelni, ami egy igazi villantós karácsonyi süti

Gerti tele van ötletekkel, folyamatosan bővíti a sütibolt kínálatát. Így kezdtek el például reggelit is kínálni a sütiboltban (nem csak sütit!:) és így jött a workshopok ötlete is. Néhány hete ugyanis elindultak a sütis workshopok, ahol Gerti meg is mutatja, hogy készülnek a finom sütik, így bárki megtanulhatja a sütikészítési trükköket, aki sütit akar.  Márpedig vagyunk így egy páran!

Sütit akarok! sütibolt
1023 Budapest, Frankel Leó út 72.
Facebook oldal aktuális választékkal és hírekkel itt

Gerti receptjei – 14 másik caféblogos gasztroblogger receptjeivel együtt – szerepelnek a Süti vagy nem süti könyvben is

 

Fotó: Photoszíntézis

 

Exit mobile version