Bolti helyett: mogyoróvaj házilag

Molnár Orsi / wannabe chef | 2015. December 19.
Ebben a mogyoróvajban tényleg csak mogyoró van! Nem kell hozzá más, csak mogyoró, egy erős robotgép és 25 perc. Az íze pedig jobb, mint a boltié!

Robotgépben kisebb szünetekkel 25 perc alatt készíthetünk krémes földimogyoróvajat házilag, amit felhasználhatunk kekszek készítéséhez is. Ebből a mennyiségből körülbelül 250 ml földimogyoróvaj készül.

Mogyoróvaj házilag

Hozzávalók:

Tegyük a földimogyorót a robotgépbe és daráljuk krémesre. Addig daráljuk, amíg a teljesen kenhető állapotot el nem érjük. Kb. 20-25 perc alatt készül el a földimogyorókrémünk, ha kisebb szüneteket hagyunk a készítés közben (pulzálva használjuk, vagy kisebb szüneteket hagyjunk, nehogy leégjen a robotgépünk). Ha krémesebb állagot szeretnénk kapni, akkor adhatunk hozzá 1 vagy 2 evőkanál semleges ízű olajat a keverés végén.

Ha ez tetszett, érdemes kipróbálni a házi kesudióvaj és a házi csokoládés mogyorókrém receptjét is.

További házilag elkészíthető bolti finomságok:

Exit mobile version