Íme a híres francia palacsinta, a Crèpes Suzette receptje

nlc | 2016. Január 04.
Annak ellenére, hogy elkészítése nem mondható igazán egyszerűen, mégis legalább egyszer ki kell próbálnod a franciák leghíresebb palacsintáját, a Crèpes Suzette-et.

A Crèpes Suzette elkészítése valamivel időigényesebb, mint a hagyományos palacsintáké, mégis megéri a fáradtságot, mert fantasztikusan finom desszertet dobsz össze. És majd csak győzd besöpörni az elismeréseket.

A francia Crèpes Suzette palacsinta hozzávalói

Így a készül a francia palacsinta

Keverőtálba mérd ki a lisztet, a közepébe a kezeddel készíts kis mélyedést. A tojásokat és a sárgáját egy másik edényben keverd habosra az 5 dkg cukorral és a sóval, majd apránként öntsd a liszthez.

Habverő vagy robotgép segítségével keverd el a tejben 5 dkg vajat és az olajat, majd ezt is dolgozd hozzá a liszthez, keverd a palacsintatésztát simára. Hagyd legalább 30 percet állni.

Közben a maradék vajat és cukrot keverd habosra, keverd hozzá a narancslevet és a 2 evőkanál Curacao-t. Végül add hozzá a gerezdekre szedett narancsot, de előbb távolítsd el héj alatti fehér részt.

Kevés olajjal forrósítsd fel a palacsintasütőt, és süsd ki a francia palacsintákat. Töltsd meg valamennyit a narancsos krémmel, majd hajtogasd négybe. Tűzálló tálat vajazz ki, és fektesd bele a palacsintákat.

110 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegített sütőbe told az edényt. Közben forrósítsd fel a maradék Curacao-t, majd öntsd a sütőből kivett palacsintákra. Forrón tálald a legkülönlegesebb francia palacsintát, a Crèpe Suzette-et.

Nézd meg a videón, Gordon Ramsey hogyan készíti a francia palacsintát

További palacsinta receptek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version