Hókifli nagymamám receptkönyvéből

cafeblog/zsuzsifinomsagai | 2016. Január 15.
Hétvégére megint havazást ígérnek, de most száz ágra süt a nap! Ettől függetlenül a konyhában behavazódhatunk.

Ha mással nem is, de ezzel a nagyon porhanyós, nagyon finom, nagyon egyszerű és abbahagyhatatlan süteménnyel, a hókiflivel. A receptet a drága nagyikámtól kaptam, az ő kiflijei kisebbek szoktak lenni, de most nekem ilyen lett. A következő alkalommal – ami nem sokára újra eljön, mert nem tudtam belőle annyit enni, hogy elég legyen – én is kisebbeket gyártok majd, hogy többnek tűnjön. A sütemény tölteléke nálam most a házilag, saját magam által eltett szilvalekvár volt, de lehet töltelék nélkül vagy dióval töltve is készíteni.

Hókifli

Töltelékhez:

Bevonathoz:

A folytatásért kattints a Zsuzsi finomságai caféblogra!

Exit mobile version