Spenótos palacsintabatyu – nemcsak mutatós, de nagyon finom is

nlc | 2016. Január 16.
Ha valami különlegeset és egyedit készítenél, ráadásul egyszerűen és viszonylag gyorsan, próbáld ki ezt a rendkívül finom spenótos palacsintabatyut.

Különleges, nagyon finom és csábítóan néz ki. Ebben a formában még a gyerekek is meg fogják enni a spenótot. Próbáld ki ezt a sós palacsintakülönlegességet, és meglátod, a receptben nem fogsz csalódni.

A spenótos palacsintabatyu hozzávalói

10-12 darab palacsintához:

A spenótos töltelékhez

Így készül a spenótos palacsintabatyu

A hozzávalókból keverj palacsintatésztát, hagyd állni legalább 30 percet. Ha túl sűrű lenne, kevés szódával, szénsavas ásványvízzel hígíthatod. Süss 10-12 sós palacsintát.

A spenótot olvaszd fel és csöpögtesd le a vizet, amennyire csak lehetséges. Ha szükséges, darabold fel, majd keverd hozzá a ricottát, a reszelt parmezán és ementáli sajtot. A tojásokat verd föl, alaposan keverd el benne a tejszínt és add a spenóthoz. A palacsintatölteléket ízlés szerint sózd, borsozd, fűszerezd.

A sós palacsinták közepét töltsd meg a spenótos krémmel. Fogd össze batyuba és a hagymával kösd össze. Ne töltsd a palacsintákba túl sok krémet, mert könnyen kiszakadhatnak a súlytól, illetve a sütés során még egy kicsit egyébként is megdagadnak. Helyezd az elkészült batyukat olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tűzálló tálba.

180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Ha a palacsinták széle túlzottan megpirulna, alufóliával fedd be.

Magában vagy friss zöldségekkel forrón tálald a spenótos palacsintabatyut.

További palacsintareceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version