Karalábé-krémleves pirított kockával

cafeblog/levendulalany | 2016. Január 21.
Imádjuk a krémleveseket! Brokkoli, fokhagyma, karalábé, mind szuper!

A karalábé-krémleveshez most kicsivel több alapanyagot használtam fel, hogy ürüljön a hűtő, pl. a répa, ám ki is hagyható belőle nyugodtan.

Karalábé-krémleves

A vajon megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, karalábét. Vizet öntök rá, hogy ellepje teljesen. Megfőzöm. Ha már puhák, jöhet a turmixolás, majd az ízesítés: só, bors, kocka. A tejszínt kiöntöm egy tálba, majd kis adagokban hozzámerek a levesből, hőkiegyenlítek. Majd a tejszínes részt is hozzáadom, megvárom, amíg felforr. Kenyérkockát pirítok mellé.

A folytatásért kattints a Levendulalány caféblogra!

Exit mobile version