Isteni pelmenyi, ahogy még nem próbáltad

cafeblog/tetovainyenc | 2016. Január 25.
Már a tavalyi gasztro-bakancslistámon rajta volt, hogy megtanulok édesanyámtól laskát (házi tésztát) készíteni, de valahogy elmaradt. Aztán nemrég az orosz konyha rejtelmei után kutakodva a blini után felfedeztem a pelmenyit, és belevágtam egyedül.

Arra gondoltam, hogy szinte minden népnek van valamilyen töltött tésztája, nem lehet az olyan nehéz! A pelmenyi készítése közben rájöttem, hogy ez már nem is csak főzés, ez kérem relaxáció: a figyelem beszűkül, az időérzék felborul, a külvilág kívül reked. Csak a kéz végez monoton mozdulatokat. 

A régi emberek leleményessége is lenyűgöz: kevés, egyszerű hozzávalóból milyen fenségesen tudtak jóllakatni sok-sok embert.

Pelmenyi

A töltelékhez:

 

A tálaláshoz:

A folytatásért kattints a Tétova ínyenc caféblogra!

Exit mobile version