Miért nem híznak el azok, akik nem figyelnek oda az étkezésre?

nlc | 2016. Február 12.
Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki nem igazán figyel oda, mit mikor eszik, és úgy általában nem foglalkozik a súlyával, mégis tökéletesen néz ki. Tudósok utánajártak, mi az ilyen emberek titka.
Miért nem híznak el azok, akik nem figyelnek oda az étkezésre?

Sokan panaszkodnak arról, hogy egyszerűen nem hoz eredményt a fogyókúra. Aztán megjegyzik, hogy viszont ahogy feladják a kényszeres odafigyelést, jobban néznek ki és jobban is érzik magukat. Ennek a jelenségnek, valamint a “tudattalanul vékonyak” titkainak jártak utána a kutatók: mit esznek legtöbbször, mennyit mozognak és így tovább. 

A vizsgálatban 122 olyan felnőtt ember szokásait kutatták, akik testtömegindexe az egészséges kategóriába esik (18,5 és 25 közé).  Egy olyan csoporttal hasonlították össze őket, akik diétával és állandó odafigyeléssel próbálják fenntartani a súlyukat. Az első csoport nagy részéről kiderült, hogy 41 év feletti és 80 százalékban nő. 

De jöjjenek a gondtalanul vékonyak legfontosabb étkezési szokásai! 

És hogy melyek a top és melyek a not ételek a listáikon?

Lássuk, hogyan állnak a diétához és a mozgáshoz:

Megemlítették még, hogy bűntudatot étkezés után szinte sosem éreznek, és hogy a mennyiség helyett minden esetben a minőséget részesítik előnyben.

A tanulság? Nincs baj az odafigyeléssel, de próbáljunk lazítani, és kicsit elengedni a kényszeresen összerakott diétákat és életmódterveket. 

Forrás: Daily Mail

Exit mobile version