Így készül a különleges Oreo torta

nlc | 2016. Február 21.
Ha te is az Oreo keksz rajongója vagy, akkor ezt az Oreo tortareceptet is imádni fogod. És még csak különösebb nehézséget sem okoz az elkészítése.

Készíts velünk Oreo tortát, amely ízvilágában szinte egyáltalán nem különbözik az imádni való Oreo keksztől. Partik, zsúrok kedvence lesz ez a különlegesen finom és mutatós torta.

Az Oreo torta hozzávalói

A tésztához

A töltelékhez

Így készül az Oreo torta

Dolgozd el egymással a lisztet, a kakaóport és a sót. Egy másik nagyobb edényben a cukrot keverd habosra a vajjal, add hozzá egyesével a tojásokat és a vaníliakivonatot. Jól keverd össze, majd a lisztes kakaóport adagonként hozzáadva, robotgép segítségével készítsd el az Oreo torta tésztáját.

A tésztát válaszd ketté, formálj belőlük két gombócot, és tedd 20 percre a hűtőszekrénybe. Közben 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Bélelj ki sütőpapírral, vagy vajazz és lisztezz ki gyümölcstortás formát, és simítsd el benne az egyik tésztát. Told a sütőbe és süsd kb. 45 percig. Süsd meg a torta másik felét is.

A töltelékhez a hozzávalókat robotgéppel dolgozd krémes állagúra. A krémet tedd a hűtőszekrénybe, amíg megsülnek és teljesen kihűlnek a tortalapok. Egyenletesen simítsd el az Oreo torta krémjét, majd óvatosan tedd rá a tetejét. Fogyasztásig mindenképpen hűtőszekrényben tárold, hogy a krém kellően kemény maradjon, és a torta felső lapja ne nyomja szét.

A torta tetejét gőz fölött olvasztott csokoládéval díszítheted.

További Oreo receptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version