Szuperegészséges krumplis cukkinilepény – recepttel

nlc | 2016. Február 23.
Itt egy egészséges alternatíva a magyar gyomornak is nagyon kedves tócsni helyett.

A hagyományos krumplis lepényféléket – például a reszelt verziót, azaz a tócsnit – nehéz nem szeretni, főleg ha az ember bő kézzel megkoronázza fokhagymával és tejföllel a kisült darabokat. Persze az olajos-krumplis fogás nem épp a legegészségesebb, szóval ha nem szeretnénk lemondani erről az ételről, ugyanakkor szívesen varázsolnánk kicsit egészségesebbé, akkor jól figyeljünk.

A titok a cukkini. Ezzel a zöldséggel könnyedebbé tehetjük a fogást – és nem mellesleg puhábbá, finomabbá is.

Szükségünk lesz hozzá:

A lereszelt zöldségeket, a hagymát, a lisztet a sót és a tojásokat egy nagy tálban összekeverjük, majd a masszából lepényeket formázunk a kezünkkel. Ezeket a felhevített avokádóolajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Egészséges és finom megoldás, érdemes kipróbálni!

Forrás: Care2

Exit mobile version