Néhány tipp, amivel egészségebben főzhetsz

nlc | 2016. Március 01.
Néha elég csak néhány apró változtatás a konyhában, hogy sokkal egészségesebb fogások kerülhessenek az asztalra.

1. Áztass!

Rengeteg étel, főleg zöldség igényel némi előkészítést, és sajnos sokszor azért mondunk le róluk, mert egyszerűen nincs időnk elkészíteni őket. Ezen segíthet, ha előző este beáztatjuk a másnapra szánt alapanyagokat. Nem áll semmiből, és a következő napon percek alatt elkészül az isteni zöldséges fogás.

2. Ismerd a zsírokat

Manapság rengetegféle olaj és zsír közül választhatunk, a jó öreg napraforgóolajtól kezdve az újhullámos kókuszzsíron át egészen az egzotikus hangzású mogyoró- vagy tökmagolajig. Persze állandóan megy a vita, hogy melyik a legjobb, de ennél sokkal fontosabb, hogy tudjuk, melyik milyen hőfokon füstöl, és mihez alkalmas. És ne feledd, hogy bár a túl sok zsír egészségtelen, az sem jó, ha teljesen kiiktatjuk étrendünkből.

3. Fűszert csak ésszel

Óvatosan bánjunk a fűszerezéssel! Vannak persze olyan fűszerek, amelyek kimondottan jót tehetnek nekünk, de akadnak olyanok is, amelyek megterhelik szervezetünket. Különösen figyeljünk oda a sóhasználatra – próbáljunk inkább egészséges zöld fűszerekkel ízesíteni a tonnányi só helyett.

Forrás: LifeHack

Exit mobile version