Ezért csodás csemege a zab

nlc | 2016. Március 02.
A zabkása egyre népszerűbb reggeli, és nemhiába: a zab számos jótékony hatással bír. Elmondjuk, miért jó zabot enni.

1. Csökkenti az infarktus és a stroke esélyét

A zabban rengeteg magnézium található, ez pedig segíthet az olyan keringéssel kapcsolatos betegségek megelőzésében, mint az infarktus és a stroke. Egy 2002-es tanulmány szerint, ha minden nap fogyasztunk zabot, javítjuk a vérnyomásunkat már mindössze hat hét elteltével is.

2. Kiváló proteinforrás

Szuper megoldás lehet azoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű proteineket, tehát vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatnak. Arról nem is beszélve, hogy a protein mellett egy csomó jótékony hatású zsírsav is van benne. 

3. Segíthet a fogyásban

A zab kiváló segítség a diétázóknak, mégpedig magas rosttartalma miatt. Nem véletlenül ajánlanak reggelire egy tál isteni, gyümölcsös zabkását. A zab hosszan tartó, lassan felszívódó szénhidrátforrás, tehát sokáig nem leszünk utána éhesek, viszont megkapjuk a nap indításához szükséges energiát. Arról nem is beszélve, hogy elég finom is!

Forrás: LifeHack

Exit mobile version