Szép és finom: kardamomos csillagok

nlc | 2016. Március 07.
Ha eddig nem használtál kardamomot, most mindenképpen próbáld ki. Ezért a kekszért megéri!

Mindig is irigyeltem a filmekben látott amerikai gyerekeket, hogy amikor hazaérnek a suliból, az anyukájuk előveszi a polcról a sütis dobozt, ahonnan kivehetnek egy sütit. Nálunk soha nem volt ilyen, és sokáig nem is sütöttem se kekszet, se cookie-t. Aztán egyszer ezzel a recepttel megtört a jég. A három íz, a kardamom, a citrom és a marcipán együtt annyira tetszett az egész családnak, hogy rendszeresen visszatapsolják. Csalóka az aprósütemény kategória, mert az aprósüteményekkel mindig sok a munka, ez pedig díszítéssel együtt is hamar megvan. Sütni például csak hét percig kell. Egy a gond vele: hogy én is tudom, hol a sütis doboz, és magamat is meg tudom kínálni.

A kardamom elég egzotikus fűszernek tűnik, de nem kell félni tőle, szinte mindenki használja egy évben egyszer, ugyanis a mézeskalács-fűszerkeverék egyik összetevője. A másik igen népszerű fűszerkeverék, ahol találkozhatunk vele, a currypor.

A zöld hüvelyű kardamom főként az édességek és desszertek fűszere, a fehér kardamomot krémekben, habokban és mártásokban használjuk, míg a fekete kardamom enyhén füstös íze miatt inkább a húsok és zöldségek ízesítésére alkalmas, ezért főleg currykben, kolbászokban és hamburgerekben találkozhatunk vele.

Hozzávalók:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version