Elegáns péksüteményt készítenél? Süsd meg az aszús-mazsolás zsemlét

nlc | 2016. Március 10.
Hogy kerül az aszú a zsemlébe? Így!

Vasárnap reggelire, vagy valamilyen ünnepnap reggelére szoktam készíteni ezt a kis zsemlét. Minden hozzávalója igazán ünnepi, de legjobban a rávalóval lehet megkoronázni. Szerencsére mindenféle feltét illik hozzá, mindenki tud olyat rátenni, amitől még ünnepibb, még különlegesebb lesz.

Tavasszal egy kis bodzavirágzselével és füstölt sonkával a legaktuálisabb.

Magyarul ezt a fajta kis kalácsot talán puffancsnak nevezik, de a tésztája hagyományos kalácstészta, csak a folyadék egy része tokaji aszú. Túlzásnak tűnhet a borok királyát tésztába önteni, de rögtön nem lesz az, ha például libamájpástétomot halmozunk az elkészült kalácsokra hagymalekvárral! Illik még hozzá a kapribogyós szardíniakrém, vagy egy jó füstölt lazacszelet is, és persze jóféle házi lekvárral se akármi.

Mint minden kelt tészta, frissen, langyosan a legfinomabb, vagy másnap megpirítva.

Hozzávalók 20 zsemléhez:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version